OFERTA SILVER 2017/2018
Powitanie Pary Młodej staropolskim obyczajem- poczęstunek chlebem, solą oraz wodą
Aperitif: Wino musujące na toast
ZUPA
- Rosół z makaronem, marchewką i pietruszką
DRUGIE DANIE SERWOWANE NA PATERACH (1,5 porcji/os.) – DO WYBORU 3 RODZAJE MIĘSA:
- Rolada wołowa z tradycyjnym śląskim farszem
- Kurczak na butelce zaprawiany czosnkiem i papryką
- Roladka z indyka nadziana papryką w otulinie z boczku
- Kaczka pieczona w cydrze z pomarańczami
- Schab ze śliwką
Dodatki:
- Kluski białe i tarte
- Ziemniaki glazurowane masłem i świeżym koperkiem
Surówki i kapusty- do wyboru 3 rodzaje:
- Modra kapusta z boczkiem
- Kapusta zasmażana z pieczarkami
- Surówka z białej kapusty
- Marchewka z brzoskwinią i pomarańczą
- Surówka z kapusty pekińskiej
- Surówka z kiszonej kapusty
Deser:
- Patery owoców- od początku przyjęcia ustawione na stołach
- Kawa i herbata wraz z dodatkami serwowana w dzbankach bez ograniczeń
- Puchar lodowy z owocami, polewą i ciasteczkiem
Zimna płyta:
- Patery różnorodnych wędlin
- Deski serów różnego gatunku z oliwkami
- Swojski schab wędzony na zimno
- Roladki z szynki swojskiej z sosem tatarskim
- Jaja faszerowane
- Śledzie w trzech zaprawach
- Tymbaliki z kurczaka z warzywami
- Kruche babeczki z rozmaitymi farszami
- Trzy rodzaje sałatek do wyboru: grecka, z tortellini, brokułowa, z ananasem, gyros
- Pasztety własnego wypieku podane z ogórkiem kiszonym
- Pomidory z mozarellą i bazylią
- Terrina z kurczaka
- Pieczywo mieszane i masło
Kolacja I – serwowana na paterach (1,5 porcji/os.) – do wyboru 3 rodzaje mięsa:
- Kolorowy szaszłyk drobiowy
- Kotlet schabowy
- Filet w płatkach kukurydzianych
- Pałki z kurczaka marynowane w miodzie i papryce
- Grillowany karczek
Dodatki warzywne- 1 rodzaj do wyboru:
- Warzywa z wody glazurowane masłem
- Warzywa włoskie grillowane
- Zestaw dwóch surówek sezonowych
Dodatki skrobiowe – 2 rodzaje do wyboru:
- Ziemniaki zapiekane w ziołach
- Frytki
- Ryż kolorowy
- Ziemniaki z wody z koperkiem
Kolacja II- porcjowana, do wyboru 1 danie:
- Bogracz z pieczywem
- Strogonow z pieczarkami
- Zupa meksykańska z pieczywem czosnkowym
Kolacja III- porcjowana, do wyboru 1 danie:
- Flaczki wołowe z pieczywem
- Barszcz z pasztecikiem francuskim
- Żurek śląski z jajkiem i pieczywem
Cena menu: 200 zł/os.
Dodatkowa kolacja:
- grill standard w ogrodzie 20zł/os. w cenie: kolorowy szaszłyk drobiowy 1 szt./os., kiełbaska 1 szt/os, pieczywo, sosy
- grill swojski w ogrodzie 25ł/os. w cenie: kaszanka 1szt./os., boczek grillowany 1 szt./os., karczek 1szt/os., pieczywo ze smalcem i ogórkiem kiszonym
- grill amerykański 30zł/os. w cenie: skrzydełka w miodzie 1 szt./ os., filet z kury 1 szt./ żeberka grillowane 1 szt./os., sos barbecue, pieczywo czosnkowe
- grill staropolski 35zł/os. w cenie: udziec z grilla serwowany z kaszą gryczaną z boczkiem i kapustą zasmażaną z grzybkami
Usługi dodatkowe:
- Możliwość wykupienia pakietu all inclusive zawierającego alkohole: piwo lane 0.5l/os, wódkę czystą 0.5l/os. oraz wino białe i czerwone 0.75l/4 os. w cenie 50 zł/os.
- Wynajem barmana serwującego drinki z menu weselnego w cenie 1500 zł/12 h
- Fontanna czekoladowa z dodatkami (owoce, ciasteczka, wafelki) – 1500 zł
- Wiejski stół – 2000zł