Wesela

OFERTA SILVER 2017/2018

Powitanie Pary Młodej staropolskim obyczajem- poczęstunek chlebem, solą oraz wodą

Aperitif: Wino musujące na toast

ZUPA

  • Rosół z makaronem, marchewką i pietruszką

DRUGIE DANIE SERWOWANE NA PATERACH (1,5 porcji/os.) – DO WYBORU 3 RODZAJE MIĘSA:

  • Rolada wołowa z tradycyjnym śląskim farszem
  • Kurczak na butelce zaprawiany czosnkiem i papryką
  • Roladka z indyka nadziana papryką w otulinie z boczku
  • Kaczka pieczona w cydrze z pomarańczami
  • Schab ze śliwką

Dodatki:

  • Kluski białe i tarte
  • Ziemniaki glazurowane masłem i świeżym koperkiem

Surówki i kapusty- do wyboru 3 rodzaje:

  • Modra kapusta z boczkiem
  • Kapusta zasmażana z pieczarkami
  • Surówka z białej kapusty
  • Marchewka z brzoskwinią i pomarańczą
  • Surówka z kapusty pekińskiej
  • Surówka z kiszonej kapusty

Deser:

  • Patery owoców- od początku przyjęcia ustawione na stołach
  • Kawa i herbata wraz z dodatkami serwowana w dzbankach bez ograniczeń
  • Puchar lodowy z owocami, polewą i ciasteczkiem

Zimna płyta:

  • Patery różnorodnych wędlin
  • Deski serów różnego gatunku z oliwkami
  • Swojski schab wędzony na zimno
  • Roladki z szynki swojskiej z sosem tatarskim
  • Jaja faszerowane
  • Śledzie w trzech zaprawach
  • Tymbaliki z kurczaka z warzywami
  • Kruche babeczki z rozmaitymi farszami
  • Trzy rodzaje sałatek do wyboru: grecka, z tortellini, brokułowa, z ananasem, gyros
  • Pasztety własnego wypieku podane z ogórkiem kiszonym
  • Pomidory z mozarellą i bazylią
  • Terrina z kurczaka
  • Pieczywo mieszane i masło

Kolacja I – serwowana na paterach (1,5 porcji/os.) – do wyboru 3 rodzaje mięsa:

  • Kolorowy szaszłyk drobiowy
  • Kotlet schabowy
  • Filet w płatkach kukurydzianych
  • Pałki z kurczaka marynowane w miodzie i papryce
  • Grillowany karczek

Dodatki warzywne- 1 rodzaj do wyboru:

  • Warzywa z wody glazurowane masłem
  • Warzywa włoskie grillowane
  • Zestaw dwóch surówek sezonowych

Dodatki skrobiowe – 2 rodzaje do wyboru:

  • Ziemniaki zapiekane w ziołach
  • Frytki
  • Ryż kolorowy
  • Ziemniaki z wody z koperkiem

Kolacja II- porcjowana, do wyboru 1 danie:

  • Bogracz z pieczywem
  • Strogonow z pieczarkami
  • Zupa meksykańska z pieczywem czosnkowym

Kolacja III- porcjowana, do wyboru 1 danie:

  • Flaczki wołowe z pieczywem
  • Barszcz z pasztecikiem francuskim
  • Żurek śląski z jajkiem i pieczywem

Cena menu: 200 zł/os.

 

Dodatkowa kolacja:

  • grill standard w ogrodzie 20zł/os. w cenie: kolorowy szaszłyk drobiowy 1 szt./os., kiełbaska 1 szt/os, pieczywo, sosy
  • grill swojski w ogrodzie 25ł/os. w cenie: kaszanka 1szt./os., boczek grillowany 1 szt./os., karczek 1szt/os., pieczywo ze smalcem i ogórkiem kiszonym
  • grill amerykański 30zł/os. w cenie: skrzydełka w miodzie 1 szt./ os., filet z kury 1 szt./ żeberka grillowane 1 szt./os., sos barbecue, pieczywo czosnkowe
  • grill staropolski 35zł/os. w cenie: udziec z grilla serwowany z kaszą gryczaną z boczkiem i kapustą zasmażaną z grzybkami

 

Usługi dodatkowe:

  • Możliwość wykupienia pakietu all inclusive zawierającego alkohole: piwo lane 0.5l/os, wódkę czystą 0.5l/os. oraz wino białe i czerwone 0.75l/4 os. w cenie 50 zł/os.
  • Wynajem barmana serwującego drinki z menu weselnego w cenie 1500 zł/12 h
  • Fontanna czekoladowa z dodatkami (owoce, ciasteczka, wafelki) – 1500 zł
  • Wiejski stół – 2000zł
  • Tort i ciasto weselne we własnym zakresie
  • Soki pomarańcz, jabłko, woda niegazowana w dzbankach z cytryną i miętą oraz napoje gazowane PET bez ograniczeń
  • Apartament z jacuzzi dla Nowożeńców GRATIS!
  • Zniżka na wynajem pokoi dla gości weselnych – 40%
  • Rabat 50% dla dzieci w wieku 4-10 lat
  • Wyżywienie zespołu w cenie 50%

OFERTA GOLD 2017/2018

Powitanie Pary Młodej staropolskim obyczajem- poczęstunek chlebem, solą oraz wodą

Aperitif: Wino musujące na toast

ZUPA

  • Rosół z makaronem, marchewką i pietruszką

DRUGIE DANIE SERWOWANE NA PATERACH (1,5 porcji/os.) – DO WYBORU 3 RODZAJE MIĘSA:

  • Rolada wołowa z tradycyjnym śląskim farszem
  • Kurczak na butelce zaprawiany czosnkiem i papryką
  • Roladka z indyka nadziana papryką w otulinie z boczku
  • Kaczka pieczona w cydrze z pomarańczami
  • Gęś duszona w winie i w jabłkach

Dodatki:

  • Kluski białe i tarte
  • Ziemniaki glazurowane masłem i świeżym koperkiem

Surówki i kapusty- do wyboru 3 rodzaje:

  • Modra kapusta z boczkiem
  • Kapusta zasmażana z pieczarkami
  • Surówka z białej kapusty
  • Marchewka z brzoskwinią i pomarańczą
  • Surówka z kapusty pekińskiej
  • Surówka z kiszonej kapusty

Deser:

  • Patery owoców- od początku przyjęcia ustawione na stołach
  • Kawa i herbata wraz z dodatkami serwowana w dzbankach bez ograniczeń
  • Po 2 kawałki ciasta na osobę do wyboru:
  • Puchar lodowy z owocami, polewą i ciasteczkiem

Zimna płyta:

  • Patery różnorodnych wędlin
  • Deski serów różnego gatunku z oliwkami
  • Swojski schab wędzony na zimno
  • Roladki z szynki swojskiej z sosem tatarskim
  • Jaja faszerowane
  • Śledzie w trzech zaprawach
  • Tymbaliki z kurczaka z warzywami
  • Kruche babeczki z rozmaitymi farszami
  • Trzy rodzaje sałatek do wyboru: grecka, z tortellini, brokułowa, z ananasem, gyros
  • Pasztety własnego wypieku podane z ogórkiem kiszonym
  • Pomidory z mozarellą i bazylią
  • Terrina z kurczaka
  • Pieczywo mieszane i masło

Kolacja I – serwowana na paterach (1,5 porcji/os.) – do wyboru 3 rodzaje mięsa:

  • Kolorowy szaszłyk drobiowy
  • Kotlet schabowy
  • Filet w płatkach kukurydzianych
  • Pałki z kurczaka marynowane w miodzie i papryce
  • Grillowany karczek

Dodatki warzywne- 1 rodzaj do wyboru:

  • Warzywa z wody glazurowane masłem
  • Warzywa włoskie grillowane
  • Zestaw dwóch surówek sezonowych

Dodatki skrobiowe – 2 rodzaje do wyboru:

  • Ziemniaki zapiekane w ziołach
  • Frytki
  • Ryż kolorowy
  • Ziemniaki z wody z koperkiem

Kolacja II – serwowana przez szefa kuchni na środku sali, bądź w ogrodzie przy grillu w okresie letnim

  • Udziec wieprzowy podany z kaszą gryczaną z boczkiem i kapustą zasmażaną z grzybkami

Kolacja III- porcjowana, do wyboru 1 danie:

  • Bogracz z pieczywem
  • Flaczki wołowe z pieczywem
  • Barszcz z pasztecikiem francuskim
  • Żurek śląski z jajkiem i pieczywem

Cena menu: 240zł/os.

 

Dodatkowa kolacja:

  • grill standard w ogrodzie 20zł/os. w cenie: kolorowy szaszłyk drobiowy 1 szt./os., kiełbaska 1 szt/os, pieczywo, sosy.
  • grill swojski w ogrodzie 25ł/os. w cenie:  kaszanka 1szt./os., boczek grillowany 1 szt./os., karczek 1szt/os., pieczywo ze smalcem i ogórkiem kiszonym.
  • grill amerykański 30zł/os. w cenie: skrzydełka w miodzie 1 szt./ os., filet z kury 1 szt./ żeberka grillowane 1 szt./os., sos barbecue, pieczywo czosnkowe.

 

Usługi dodatkowe:

  • Możliwość wykupienia pakietu all inclusive zawierającego alkohole: piwo lane 0.5l/os, wódkę czystą 0.5l/os. oraz wino białe i czerwone 0.75l/4 os. w cenie 50 zł/os.
  • Wynajem barmana serwującego drinki z menu weselnego w cenie 1500 zł/12 h
  • Fontanna czekoladowa z dodatkami (owoce, ciasteczka, wafelki) – 1500 zł
  • Wiejski stół – 2000zł
  • Tort weselny we własnym zakresie
  • Soki pomarańcz, jabłko, żurawina, woda niegazowana w dzbankach z cytryną i miętą oraz napoje gazowane PET bez ograniczeń
  • Apartament z jacuzzi dla Nowożeńców GRATIS!
  • Zniżka na wynajem pokoi dla gości weselnych – 40%
  • Rabat 50% dla dzieci w wieku 4-10 lat
  • Wyżywienie zespołu w cenie 50%