Komunia 2019/2020
ZUPA
- Rosół z makaronem, marchewką i pietruszką
DRUGIE DANIE SERWOWANE NA PATERACH (2 porcje/os.):
- Rolada wołowa z tradycyjnym śląskim farszem 100%
- Kurczak zaprawiany czosnkiem i papryką 50%
- Kaczka pieczona w cydrze z pomarańczami 50%
Dodatki:
- Kluski białe i tarte
Surówki i kapusty:
- Modra kapusta z boczkiem
- Surówka sezonowa
- Marchewka z brzoskwinią i pomarańczą
Deser:
- Patery owoców
- Kawa i herbata wraz z dodatkami serwowana w dzbankach bez ograniczeń
- Sok jabłko, pomarańcz, woda niegazowana w dzbankach oraz napoje gazowane (Pepsi, 7Up, Mirinda) PET 1l/os.
- Puchar lodowy z owocami, polewą i ciasteczkiem
Zimna płyta:
- Patery różnorodnych wędlin
- Deski serów różnego gatunku z oliwkami
- Swojski schab wędzony na zimno
- Jaja faszerowane
- Śledzie w trzech zaprawach
- Tymbaliki z kurczaka z warzywami
- Kruche babeczki z rozmaitymi farszami
- Sałatka grecka
- Sałatka z kolorowym tortellini
- Sałatka brokułowa z pomidorem i jajkiem
- Pomidory z mozzarellą i bazylią
- Pieczywo mieszane i masło
Kolacja dodatkowo płatna- podawana porcjowo:
- Bogracz z pieczywem